Hoe gaat het nu eind 2019 met Manoe?

Op facebook hou ik aardig bij hoe het nu met Manoe allemaal gaat, maar voor wie mij niet op Facebook heeft laat ik in een up-date hieronder weten hoe het gaat…

Hoe gaat het met Manoe?

Manoe is gelukkig nog steeds bij Ilmarinen en mijn inschatting als moeder is dat Manoe het hier in ieder geval echt heel erg goed heeft. Een passende fijne plek met liefdevolle begeleidsters en kinderen om haar heen. Ook de ambulante zorg van Ilmarinen thuis en haar logeeradres bij Ilmarinen passen feilloos aan bij hoe Manoe verzorgt Oote worden, want iedereen is het vast met mij eens: het is zo’n grote schat! Manoe is hier elke doordeweekse dag en logeert veelal op de dinsdag en woensdag.

’s Weekends is Manoe bij Nieuw Woelwijck. Eigenlijk kun je Ilmarinen goed vergelijken met Nieuw Woelwijk. Het verschil is dat Nieuw Woelwijck een bewonergroep is en Ilmarinen een medisch dagverblijf met logeerhuis. De sfeer en lieve zorgverleners zijn bij beide 24/7 aanwezig.

Manoe was afgelopen tijd benauwder en is vorige week door UMCG gezien. Heeft er helaas weer een medicatie bij om volgens mij (ben en wordt nooit geen arts) slijm wat taaier te maken. Soms lijkt het erop dat Manoe wat meer vocht in het gezicht vast houdt, maar valt nog beetje mee. Manoe is af en toe aan het zuurstof om het haar aangenamer te maken. Verder is er contact met VU Amsterdam om de operatie begin 2020 te laten plaatsvinden mbt de baclofenpomp. De beslissing is ergens nu wel genomen omdat spasmes toenemen en Manoe daar last van heeft.

Volgende week zou Manoe naar het VU Amsterdam moeten voor meten en wegen. Gelukkig heeft Johan het zo kunnen regelen dat we toch het door kunnen geven telefonisch ipv zien. Wel zo fijn voor Manoe uiteraard. Afgelopen zaterdag heeft Manoe genoten van het Sinterklaas-evenement bij Nieuw Woelwijck. Op FB staan een aantal foto’s. Schroom niet om me op FB toe te voegen als je op de hoogte gehouden wilt worden dmv foto’s van hoe het met Manoe gaat.

mm

Fijona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *