Het gaat goed met ActieManoe

Vandaag om 12:00 uur wordt de worstenactie gesloten. Wil je nog bestellen doe dit dan nog voor 12:00!!! Er zijn 224 worsten besteld! Dat wordt een aardig stukje draai-werk voor de slager.

Vanavond online de nieuwe tussenstand en de teller is weer omhoog. Het aanschafbedrag voor de rolstoeldraai-molen lijkt rond 1 december binnen te zijn of net een week of paar weken erna én zeker voor 31 december 2018! Het bedrag wat de worstenactie heeft opgeleverd zien we vanavond aan het grafiekje van Arnoud. Wel moeten sommige betalingen nog binnen komen van de worsten, maar dat zetten we wel even netjes op het zakje. En Arnoud is echt digitaal handig met deze dingen. Fijn zulke hulp!

De flessenactie loopt tot 1 december 2018. Dit is nog 1,5 week! Daarna zullen de inleverpunten opgeheven worden. Eind dit jaar is dan ook echt de eindstreep van ActieManoe. In januari, februari, maart en april worden de plannen gerealiseerd! Dat kan allen maar omdat iedereen zo heeft willen helpen en heeft geholpen!

November 2018:

Donderdag 29 november: aanbieden voelbord door Merel/Jolanda van de Grote Smurf aan Ilmarinen. De Grote Smurf heeft voor Manoe/kinderen Ilmarinen het voelbord besteld & betaald en deze is binnen! Samen gaan Merel/Jolanda donderdag 29 november naar Ilmarinen om op de zorggroep dit aan te bieden. Foto’s van deze overhandiging volgen uiteraard.

Februari 2019:

Plaatsing rolstoeldraaimolen! Datum nog onbekend.

April 2019:

Opening rolstoeldraaimolen! 30 april 2019 (verjaardag Manoe) feestelijke opening rolstoeldraaimolen. Uitnodigingen volgen! We maken er een fijn feestje van. Een naambordje met Manoe erop en geboortedatum wordt op de draaimolen bevestigd door Johan.

Dit jaar nog (medio december) wordt de rolstoel-draaimolen besteld. We hebben een offerte van de firma Arkema (zie foto). Het is een rolstoel-draaimolen die iets luxer is dan op de foto waar Manoe in zit. Deze variant heeft ook nog 2 bankjes waar kinderen op kunnen zitten en mee kunnen draaien + mogelijk ook meer soorten rolstoelen (smalle/brede/zittend/liggend) in kunnen. Dit laatste wordt op dit moment nog goed onderzocht door de teamleidster van Ilmarinen. In Gennep is deze rolstoel-draaimolen al geplaatst, maar verder nog niet in Nederland. We zijn benieuwd naar de ervaringen van de zorginstelling en gaan dit uiteraard goed nog na. Verder is ook nagegaan of kinderen met epilepsie in de rolstoel kunnen/mogen. Dit lijkt geen obstakel te zijn. Na deze benchmark wordt beslist of inderdaad Arkema de leverancier wordt of dat Ilmarinen nog een ander idee heeft t.a.v. inkoop-mogelijkheden.

De offerte (schrik niet) is 8750 euro, maar dit is inclusief plaatsen. Overigens exclusief afvoeren en storten vrijgekomen grond/bestrating. Aanschaf is 5.795,00. Voor de financiering van het plaatsen is een fonds gevonden! We vragen nog na of het fonds bij naam genoemd wil worden. Een hekwerk eromheen is nog wel nodig voor de veiligheid. Op die manier kunnen de begeleiders van Ilmarinen het spelen voor ieder kind veilig houden. Daarmee meteen ook zo dat elke euro die dit jaar meer binnen gehaald wordt rechtstreeks naar het goede doel van ActieManoe/de kinderen van Ilmarinen gaan. Echter we zijn dit jaar binnen en de rolstoeldraaimolen gaat er komen/ geplaatst worden DANKZIJ JULLIE

Groeten Fijona

mm

Fijona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *